Photobucket

dilluns, 21 de febrer del 2011

Receptes amb ceba

LA RECEPTA DE LA BETA!
Tinc unes amigues que no me les mereixo, avui he rebut un correu d'una d'aquelles que es poden comptar amb els dits d'una sola mà! És xurrifantàstica, xurriguapa i una excel·lent cuinera! Be no fa falta que us la presenti, deixo que ho faci ella mateixa!

Hem dic BETA ( cebeta), tinc 25 anys,estic soltereta, no tinc home, ni fills, però tinc un gat i un gos, que es molt fogós.
El meu hobby, es la cuina, i el meu plat preferit es:
BACALLÀ AMB CEBA I PEBROTS.
Ingredients:
Ceba, bacallà, oli,crema de vinagre de mòdena, i una mica de pebrots.
Procediment:
1- Posem el bacallà amb remull 2h. abans, perquè no estigui tant “saladet.”
2- Es talla la ceba, banyada amb oli, i es posa al foc ben “calent”, i es fa una miscelanea
amb el bacallà, per donar “plaer i satisfacció.”
3- Tot tapadet i ben remenat, s’ha d’escalfar, però no recremar.
4- Tireu el vinagre per potenciar la “sensació e intensitat.”
5- I desprès de cinc minuts, ja es pot emplatar
Espero que os hagi agradat aquesta recepta,.....bona,......sencilla i....calenta.


LA RECEPTA DE LO REGIDORET AMB BOA!
Això a les artistes com jo ja ens passa, que si festa cap aquí que si festa cap allà, cocktail de benvinguda al més enllà, de recepció o inaguració i... ens acabem tutejant fins i tot amb els de les altes esferes!!! I si no s'ho creieu, mireu mireu quina recepta m'ha enviat el regidoret amb boa (que aquest mana eh...)
SOPA DE CEBA.
Ingredients:
ceba, molta ceba
oli d’oliva
mantega d’andorra
farina de cal Jolonch
xerès dels 3 hermanos
caldo “del bueno”

Preparació:

Tallar la ceba ben fineta, com ella acostuma a ser,  i sofregir-la amb molt de carinyo en mig oli mig mantega fins que sigui rossa i despampanant (triga molt i s'ha de fer molt poc a poc. S’ha d’anar remenenant tot alternant el pandero i el sofregit en qüestió, amb salero, Coi!!). Tirar-hi una culleradeta de farina del Cal Jolonch i coure-la una mica, després afegir el xerès dels 3 Hermanos (un raig només que ja sabem com sou! Sinó es diria sopa de Xerez)  i caldo o aigua amb un cubito, i deixar que bulli força, com jo!!

Per servir-la es posa en una olleta individual que vagi al forn, amb unes llesquetes fines de pa torrat i força formatge Monber ratllat per sobre, i.....gratina que gratinaràs que les botes et fotràs. També és molt bona amb un ou cru, sense pèls, tirat abans de posar-hi el pa.





LA RECEPTA DE LA ROSITA!
Coneixeu la Rosita d'Agramunt? Aiii que us puc dir d'ella... simpàtica com ella sola amb un salero i una gràcia que si fos ceba... Uiii no us dic el que li faria si fos de les meves!!! Avui mateix me l'he trobat al mercat i entre cebes, calçots, pomes, enciams, calçetes i gangues de cal Pubill mireu quina me n'ha explicat!

ESCAMARLANETS AMB CEBA.

Ingredients:
1 kg. escamarlans petitons
2 cebes mitjanes ( o una de gran)
Oli d´oliva
Sal
Pebre blanc
Conyac o brandy


Procediment:
En una cassola o paella amb una mica d´oli ( que cobreixi el fons) si passen els escamarlanets (prèviament nets i amb la sal i pebre) i tot seguit s´hi tira la ceba tallada a trossos d´uns 3-5 cms.
Es deixa coure una mica (poca estona, doncs la ceba no s´ha de torrar) i s´hi afageix un raig de conyac o brandy i es tapa la cassola amb el foc vaixet per que faci el xup xup.
La ceba ha de quedar confitada i els escamarlans han de treure una mica de suc. Si al final us quedés sec o amp poc suc , afegiu una mica de brou de peix( amb preferència) o aigua i rectifiqueu de sal i deixeu-lo coure una mica més.

Notes complementàries:
El temps de la cocció ha de ser molt poc, doncs els escamarlans es couen molt depressa. El preu del plat depèn del preu de peix del mercat del moment


LA RECEPTA DEL DE PENELLES!
Ja Sabeu que en diuen de les de penelles? Poques i velles... ai noooo que deu ser belles! Bé tan se val el cas és que com jo sóc una dona de món us porto una recepta desde l'extranger! Si... ja ho sé, que Penelles està aquí al costat, però és de la Noguera i això ja compa com a lluny! Així que res, us deixo amb la recepta del Jose...

ANELLES DE CEBA "Picantones"
Un original detall per acompanyar a la Xurri durant el Carnestoltes. Una recepta que pot variar de picant a més picant segons el moment.

Ingredients:
2 cebes
Farina
3 ous
pa rallat
150 grams de tomàquet fregit
25 grams de mostassa
coriandre
3 bitxos (segons el tamany serà +/- picantò)
Oli
Sal
50 grams de salsa barbacoa.


Procediment:
Pelar les cebes i tallar-les del grossor que més t’agradi (lo del grossor és important!!!!)
Ara introduiiiiiiiiiiiiiiiiiïm les anelles en farina i després en pa rallat.
En una paella amb abundant oli, les fregim durant uns minuts.
Deixar de corre, perdo, escórrer les anelles.
Per a la salsa, barrejarem els bitxos, coriandre i les salses en una batedora. Batem i batem i ja servim en un recipient.
I a disfrutar!!!!

I vosaltres, teniu receptes amb ceba???  






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada